Simkó Anna | Kakapara – Kis dolog? Nagy dolog? Te hogyan gondolod?

untitled

Mi lehet az oka, hogy sok gyermek visszatartja a székletét, vagy csak pelenkába hajlandó székletet üríteni? A Kakapara című kötet erre a sok család életét megkeserítő kérdésre keresi a választ.

Az első, szülőknek szóló fejezet a gyermek egészséges székletürítési szokásainak kialakításában segít. A második fejezet 4-10 éves korosztály számára érthető nyelven magyarázza el a tápcsatorna működését. A rövid leírások erősíthetik a gyermek önkontrollját.

Az utolsó fejezetben a gyermekek székrekedését három relaxációs mese oldja, amelyek a KAPCSOLÓDÓ HALLGASS BELE-re kattintva letölthetők, meghallgathatók

Simkó Anna a Heim Pál Kórházban dolgozó pszichológusként és három gyermek édesanyjaként évek óta foglalkozik székletvisszatartással kapcsolatos problémákkal. A Kakapara az első könyve.

A TARTALOMBÓL:

Szülőknek a kakilási nehézségekről
A szobatisztaság kialakulása
Kakiutazás
Hogyan készül a kaki?
Segítő mesék gyerekeknek
Bevezető a gyerekeknek a relaxációs/segítő mesékhez
Az eltömődött csatorna
Belső utazás
A faúsztatás

„Gyermekünk viszonyát a világ dolgaihoz legfőképpen mi alakítjuk. Érdemes végiggondolni, mi magunk mennyire kezeljük természetesen a székletet, a kakilást, undorodunk-e tőle, vagy kizárólag viccelődve beszélünk róla.”

A Móra Kiadó MÓRA CSALÁDI IRÁNYTŰ sorozata a szülőknek szóló önsegítő könyvek legjavából válogat. Az eddigi köteteket német vagy angol nyelven író, nemzetközileg elismert nevelési szakértők írták a kineziológiától a gyerekkori agresszivitáson át a tudatos médiahasználatig. A Kakapara a sorozat első saját fejlesztésű darabja, amelyben a szerző nem csak a szülőket, de a székrekedéssel küzdő gyermekeket is megszólítja.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

WordPress spam blocked by CleanTalk.