Christine Ettrich, Monika Murphy-Witt | A hiperaktív, figyelemhiányos gyerek – Segítség az ADHD megértéséhez és kezeléséhez

ADHD_borito.indd

Bár Magyarországon 70 ezerre tehető a figyelemhiányos hiperaktivitási zavarral küszködő gyerekek száma, a tanulási nehézségeknek pedig ez a jelenség az egyik leggyakoribb oka, sok szülő nem, vagy csak későn kér segítséget kezeléséhez szakembertől. A legnagyobb gond pedig azt, hogy a zavart sokan fel sem ismerik, a kicsit egyszerűen csak szétszórtnak tartják.

A figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar (ADHD, vagyis Attetion Deficit Hyperactivity Disorder) évről évre egyre több gyereket érint. A könyvben egy rövid elméleti áttekintést követően több teszt is segíti a diagnózis felállítását, a megfelelő terápia megtalálása ugyanis az első és legfontosabb lépés az ADHD kezeléséhez. A szenzoros integrációs gyógymóddal például az agyi működést lehet fejleszteni, a homeopátia a test öngyógyító képességét erősíti, ha pedig az étrendterápiát választja az olvasó és a szakember, akkor egy tucat gondosan összeállított recept közül válogathat a kötet mellékletében. Gyermeke közérzetét azonban nemcsak a terápia befolyásolja és alakítja, hanem mindenekelőtt a nevelés, a mozgás, a játék és a társas kapcsolatok. A szerzőpáros részletesen foglalkozik ezekkel a témákkal is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

WordPress spam blocked by CleanTalk.