Michael Ford | Rázós kalandok az ókori olimpián

0ddbf44944f9308f22bbf1a85b3d3fe2_20l

Képzeld el, hogy egy kis faluban cseperedsz fel Athén mellett az i.e. 5. század közepén, a görög civilizáció fénykorában. Húsz évvel korábban a görög hősök alaposan elagyabugyálták a gonosz perzsákat. Vidám, napsugaras évek következnek ezután: virágzik a színház, a költészet, a zene és az építészet. Egy zseniális államférfi, Periklész vezetése alatt Athénban bevezették a demokráciát, és minden görög polgár beleszólhat városállama irányításába.

Apád, aki oroszlánként küzdött a perzsák elleni háborúban, szigorú, becsvágyó ember. Évtizedek óta fogához veri a garast (vagyis a drachmát), hogy iskolába járhass. Szeretné, ha kitanulnád a művészetek, a zene és – ami a legfontosabb – az atlétika fortélyait. Elvárja tőled, hogy dicsőséget szerezz a családnak minden idők legnagyobb versenyén, amelyet i.e. 776-ban rendeztek meg először: az olimpiai játékokon. Kemény edzés vár rád, és ádáz ellenfelek. Ha szereted a könnyű életet, a lustálkodást, és legszívesebben a hasadat süttetnéd naphosszat, messziről kerüld el Olümpiát!

A kötet a 2012-es londoni ötkarikás játékok apropóján jelent meg.

Tuti tippek szakértőktől:

– Ne haragítsd magadra leendő ellenfeleidet, arra a verseny során biztosan ráfizetsz!
– Állj háttal a napnak, hogy az ellenfeled szemébe süssön, így némi előnyhöz juthatsz.
– Eszedbe ne jusson lefizetni a bírót, mert azonnal kizárnak a versenyből, és még meg is vesszőznek.
– Vigyázz, hova hajítod a gerelyt vagy a diszkoszt! A figyelmetlenség végzetes is lehet!

A Rázós kalandok (új) sorozat köteteiben az olvasó a történelem nem túl kellemes eseményeinek főszereplőjévé válik milliomosként, mamutvadászként, boszorkányként vagy épp űrhajósként.  Jókat nevet a vicces rajzokon, álmélkodik az érdekességeken, hüledezik a szörnyűségek felett, s a végén felsóhajt: „Ó, de jó, hogy nem voltam ott!”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

WordPress spam blocked by CleanTalk.